Hogyan érhető el a gazdagság az élet minden területén?
2014. október 30. írta: Hozbor Vanda

Hogyan érhető el a gazdagság az élet minden területén?

gazdagsag-egy-kicsi-maskepp-pallanea.png

Mit jelent egyáltalán a gazdagság? A sok pénz vajon könnyebben vonzza a boldogságot? Vagy inkább taszítja? Hogyan legyünk gazdagok az élet minden területén? Ha érdekel a válasz, olvass tovább!

 

A gazdagság fogalma

 

A gazdagság fogalmi meghatározása

 

Ha azt hiszed, most definiálni fogom a gazdagságot, és tippeket adok, hogyan szerezd meg, akkor nagyon tévedsz. Ez a cikk sokkal több annál. De csak akkor folytasd az olvasást, ha nyitott az elméd, és készen állsz a haladásra.

 

A gazdagság definícióját többen megfogalmazták már, van általánosnak kikiáltott leírás is, azonban a gazdagság teljesen szubjektív fogalom. Az, hogy kiben mi alakult ki ezzel a fogalommal kapcsolatban, nagyban függ a születésünk körülményeitől, a gyermekkorunk alakulásától, neveltetésünktől, barátaink személyiségétől, saját személyiségünktől és fejlődési hajlandóságunktól.

 

Van, akit a pénz egyáltalán nem érdekel.

Köztük létezik olyan, akit azért nem érdekel a pénz, mert mindene megvan, örökölt, vagy adottak a pénzgazdag körülményei. Létezik közülük olyan, aki a jég hátán is megél, vagy egy barlangban meditálva, és nem számít neki semmi. Neki a pénz sem fog számítani. Létezik olyan, aki nem is ismeri a pénz fogalmát. Ami nem ismert, az addig szükségtelen is.

 

Van, aki a pénz megszállottja.

Közülük létezik olyan, aki hobbit csinál abból, hogy minél több legyen neki belőle. A pénzből. Van, aki mindent feláldoz a pénzért, családot, barátokat, büszkeséget. (Erre kiváló tanmese a Karácsonyi ének című történet, melyből számos filmes adaptáció is készült, nézzétek meg.)

 

Van, aki számára a pénz olyan, mint Mátyás király meséje, van is, meg nincs is.

Közöttük akad, aki boldog, akad aki boldogtalan, és akad, aki egyszer boldog, másszor boldogtalan.

 

Vagyis a variációk száma rengeteg.

 

Emiatt fontos megnyitnunk az elménket, hiszen a gazdagság nem csak a pénzről, nem csak a boldogságról szól. A gazdagság fogalma legalább az alábbi összetevőkből ál (a sor szinte végtelenségig bővíthető):

 

  • pénz
  • érzelmek
  • család
  • barátok
  • siker
  • jellem

 

Magyar nyelvünk jópár kifejezésével utal is ezekre: érzelmekben gazdag, sikerekben gazdag, barátokban gazdag. Eszerint a gazdagság egyenlő a sokkal, vagyis ebből következően, ha sok jó dolog vesz körül, akkor gazdag vagy.

 

Azonban azt, hogy számodra mi számít jónak, tényleg neked kell meghatároznod.

 

Fogalmazd hát meg a saját definíciódat a gazdagságról. Ez ugyanis az első lépés a gazdagsághoz vezető úton.

 

Példaként leírom a sajátomat.

 

A gazdagság definíciója Hozbor Vanda szerint és számára: „Számomra a legfontosabb az igaz szerelem, ami élethosszig tart. Ha ez megvan, már boldog vagyok. Gazdagnak akkor számítok a saját definícióm szerint, ha van időm a szerelmemmel, családommal, barátaimmal foglalkozni, ha van elegendő pénzem ahhoz, hogy másoknak is tudjak belőle adni, valamit el tudjak jutni (el tudjunk a párommal utazni) szép helyekre a világban, illetve ha a munkám a hivatásom, vagyis, ha azzal keresek pénzt, amivel igazán szeretek foglalkozni.”

 

A spiritualitás is az életem része, tehát megvagyok pénz nélkül is, szeretetben, boldogságban, de vannak az életemben olyan célok, amik eléréséhez pénz is szükséges, ezért ennek előteremtésére végzek pénztermelő tevékenységet is. Igyekszem úgy keresni, hogy találjak is, és másoknak is tudjak adni belőle, mert ez szükséges a fenntartható fejlődéshez.

 

Ha te is megfogalmazod a gazdagság személyedre szabott definícióját, lesz előtted egy célokba fogalmazott értékrend, melyet követve, következetesen haladhatsz előre az utadon.

 

Ez azonban még „csak” a nulladik lépés a gazdagsághoz vezető úton.

 

Cikksorozatot indítok a gazdagsághoz vezető út többi lépéséről, ha nem szeretnél lemaradni, iratkozz fel blogértesítőre. Köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://pallanea.blog.hu/api/trackback/id/tr786845973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása